miercuri, 28 noiembrie 2012

Parfait De Vişine

Pentru Parfai:
175 g vişine
200 g iaurt
200 g mascarpone
2 linguri cu zahăr
1 zahăr vanilat
1 lingura suc de portocale
2 linguri suc de lămâie
2 plicuri cu gelatină.
Pentru Blat:
200 g biscuiţi măcinaţi
150 g unt
2 linguri zahăr tos
1 zahăr vanilat.
   Amestecă iaurtul cu mascarponele,zahărul tos,cel vanilat,vişinele tocate,sucul de portocală şi cel de lămâie.
 Înmoaie 1 plic cu gelatină în apă rece 10 minute până se dizolvă,apoi înglobeaz-o în compoziţia de iaurt şi mascarpone.Între timp,amestecă biscuiţii,untul,zahărul şi zahărul vanilat cu mixerul.
  Întinde compoziţia sfărâmicioasă cu dosul unei linguri într-o tavă tapetată cu o folie de celofan(să treacă puţin de marginea tăvii.Prepară al doilea plic de gelatină după instrucţiunile de pe plic.Pentru a avea un gust mai bun,dizolvă gelatina în sirop de vişine.