miercuri, 5 decembrie 2012

Conopidă La Cuptor

Ingrediente:
2 conopide mijlocii
250 g caşcaval sau brânză rasă
pesmet
3 ouă
smântână 
sare
piper alb
Mod De Preparare:
Desfaceţi conopida în bucăţele şi o puneţi la fiert în apă clocotită cu sare pentru aproximativ 8-10 minute,să nu se înmoaie prea tare.
O puneţi la scurs,iar între timp ungeţi cu ulei un vas termozistent sau alt vas emailat,inclusiv marginile,şi apoi tapetaţi cu pesmet peste tot.Puneţi un strat de conopidă peste care adăugaţi pesmet,apoi presăraţi caşcaval ras sau brânză şi puneţi 2 linguri pline cu smântână,contimentaţi cu sare şi piper după gust şi continuaţi să aşezaţi straturile aşa cum aţi procedat şi mai sus,până la terminarea conopidei.
Da-ţi vasul la cuptorul încălzit şi lăsaţi aproximztiv 10 minute la foc mijlociu spre tare.
Între timp,bateţi ouăle cu puţină sare şi cu 2 linguri pline cu smântână,turnaţi totul peste conopidă,da-ţi vasul din nou la cuptor,până formează o crustă.