miercuri, 5 decembrie 2012

Prăjitură Cu Mac

Ingrediente Blat:
700 g făină
100 g margarină
300 g zahăr
1 ou
1 pachet praf de copt 
100 ml lapte
Ingrediente Umplutură:
200 g mac 
200 g făină
100 g margarină
250 g zahăr pudră
200 ml lapte
coaja de la o lămâie
1 măr ras
1/2 pachet praf de copt
Ingrediente Cremă:
1 lapte
3 pachete budincă vanilie
250 g margarină
250 g zahăr
2 linguri zahăr pudră
Mod De Preparare:
Pentru blat,amestecaţi făina cu margarina,zahărul,oul,praful de copt,laptele şi frământaţi un aluat potrivit de tare.Îl împărţiţi în şase bucăţi.Din două bucăţi,întindeţi două foi de mărimea tăvii şi le coaceţi pe fundul acesteia.
Macul,făina,margarina,zahărul şi praful de copt le amestecaţi cu 200 ml lapte,adăugaţi mărul ras şi coaja rasă de la o lămâie.Întindeţi celelalte bucăţi de aluat şi le umpleţi cu compoziţia de mac,le rulaţi,le aşezaţi în tava unsă cu margarină şi tapetată cu hârtie de copt.Le coaceţi,la foc potrivit,până se rumenesc.Nu le dezlipiţi,trebuie să fie unite.
Amestecaţi budinca cu zahărul şi laptele,puneţi pe foc,lăsaţi până se îngroaşă,după care lăsaţi să se răcească.Adăugaţi margarina frecată cu 2 linguri de zahăr pudră şi omogenizaţi.
Aşezaţi pe o tavă mare o foaie coaptă,o ungeţi cu jumătate din cremă,aşezaţi cele patru rulade coapte,făra să le despărţiţi,întindeţi restul de cremă şi acoperiţi cu cealaltă foaie.
Deasupra puneţi ciocolata topită