miercuri, 5 decembrie 2012

Friptură De Pasăre Orientală

Ingrediente:
1 pui de 1 kg
50 g miere
100 g unt
50 g arahide
2-3 g ghimbir macinat
1 lingură apă
Mod De Preparare:
Curăţaţi puiul,îl spălaţi şi îl scurgeţi bine de apă.Mierea o frecaţi cu 30 g unt.Cu un ac de împănat fripturile faceţi găuri în pieptul şi pulpele puiului,pe care le umpleţi cu amestecul de miere şi unt.
Restul amestecului îl subţiaţi cu lingura de apă şi ungeţi puiul cu ea pe dinafară şi pe dinăuntru.Aşezaţi puiul într-o tavă şi o da-ţi la cuptor.
Din când în când ungeţi puiul cu unt.După ce s-a rumenit,îl scoţi din cuptor,îl tăiaţi bucăţi,îl aşezaţi pe un platou şi presăraţi peste bucăţile de carne arahide şi amestecul de ghimbir.